Evde Akvaryum Yapacakların Bilmesi Gereken 8 Şey

[B]Evde bir akvaryum kullanmaya başlamak için bilmeniz gereken pek çok şey var…[/B]

Akvaryum bakımı pek de kolay olmayan ama bir o kadar da keyifli bir seçim ev için. Sadece bilmeniz gerekenler var ve uygulaması hiç de zor değil. Suyun ve canlıların evinize katacağı yüksek pozitif enerji için her türlü zahmete değer.

[B]1.Başlarken[/B]

Akvaryum hobisine yeni başlayanlar için 20 litrelik bir tank yeterli. Bu kapasitede bir akvaryumda başlangıç olarak bakımı kolay balıkları tercih etmenizi öneririz. 20 Litre bir akvaryum için genişliği 20 cm, yüksekliği 20 cm ve uzunluğu 50 cm olan bir su tankı gerekecek.

[B]2. Nereye yerleştirmeli?[/B]

Akvaryumu fazla güneş almayan ve yakınında elektrik prizi olan bir yere yerleştirmeliyiz. Yerden en az 50-60 cm yükseklikte olmalı ve kapı girişi gibi yerlere uzak olmalıdır. Akvaryumu taşıyacak platform özel olmalı. Taşıyacağı ağırlığı düşünün. Doğru yeri bulduktan sonra hazırlıklarımıza başlayabiliriz.

[B]3. Hijyen çok önemli[/B]

Akvaryumun içini temizlerken kimyasal temizlik malzemeleri değil, kaynar su kullanın. Sonrasında içini düzenlemeye başlayabilirsiniz. İçine konulacak suyun en az üç gün bekletilmesi çok önemli. Böylece içinde bulunan klor uçacak ve su, balıklar için sağlıklı bir hale gelecektir. Akvaryumcunuzdan su hazırlayıcılar da temin edip kullanabilirsiniz.

[B]4. Başta yapılacak tercihler[/B]

Suyu ısıtacak sarı ampül kullanılmamalı. Güneş ışığından korunmalı. Floresan lamba akvaryum için en uygun aydınlatma olacaktır. Akvaryumun filtre sistemi 24 saat boyunca çalışmalıdır.

[B]5. Huzurlu bir ortam[/B]

Seçtiğiniz ürünlerde ucuz olanları tercih etmek ilerde çok daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu sebeple kaliteli ürünler seçin. Akvaryumun camından, standına, filtresinden aydınlatmasına hepsi hayati önem taşır. Bakacağımız balıklar bizim gibi ihtiyaçları olan canlılar. Doğayı taklit ederek akvaryum dekorasyonu yapmanız çok önemli. Sizin zevkinizden ziyade balığın ihtiyaçlarına göre bir kurgu yapmalısınız. Örneğin bazı balıklar kaya parçalarının içinde uyurlar. Her şeyi türlere göre düşünmelisiniz.

[B]6. Mutlaka not tutun[/B]

Akvaryum bakımında yaptığınız her şeyi not alın. Akvaryum takviminiz her türlü sorunda geriye dönüp bakacağınız ve kolayca çözümlere ulaşacağınız kaynak olacak. Bir yandan da yapmanız gerekenleri unutmayacaksınız. Bakım aşamasında düzenli olarak aynı saatlerde işlemleri yapmanız oldukça önemli.

[B]7. Tedbirli olun[/B]

Hastalanacak, sorun yaşayacak balıklarınız için mutlaka ufak yedek bir akvaryum bulundurun. Onu akvaryumun içinde diğer balıklarla tutmanız hem onu hem de diğer balıkları rahatsız edecektir. İyileşme süreci için ufak akvaryumu kullanın.

[B]8. Sürekli araştırın[/B]

Bu konuda geniş bilgiye sahip akvaryumculara, hobi profesyonellerine sürekli olarak danışın ve araştırmalarınızı yapın. Çok hassas bir bakım gerektiren, karmaşık bir hobi olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Her şeyi doğru yaptığınızda dünyanın en keyif verici hobilerinden biridir akvaryum.

Elektrikler Kesilirse Balıklarım Ölür Mü ?

Merhaba,Sayın Akvaryum üyeleriOnca çaba ,uğraş,emekler boşa gitmesin.Balıklarımızın ölmesini önlemek için maddeler halinde açıklamasını sunuyorum.[B]1.Evde yoktum.Elektrikler kesilmiş.[/B]- Balıklarım ölmüş. [B](Geçmiş olsun)[/B]...

Evde Akvaryum Yapacakların Bilmesi Gereken 8 Şey

[B]Evde bir akvaryum kullanmaya başlamak için bilmeniz gereken pek çok şey var…[/B]Akvaryum bakımı pek de kolay olmayan ama bir o kadar da keyifli bir seçim ev için. Sadece bilmeniz gerekenler var ve uygulaması hiç de zor değil. Suyun ve canl...